wie ben ik

Ik studeerde in de jaren negentig af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn afstudeerscriptie stond de vraag centraal welke strategie├źn door maatschappelijke organisaties gebruikt worden om invloed uit te oefenen en wat er voor zorgt of zij daar in slagen. Deze vragen interesseren mij nog steeds. Communicatie en de media spelen hierbij een belangrijke rol.

Na mijn studie heb ik als communicatieadviseur en persvoorlichter gewerkt bij onder andere Milieudefensie, Milieu Centraal, het Ministerie van VROM en FNV Bondgenoten.

Sinds eind 2007 werk ik als zelfstandig adviseur voor verschillende opdrachtgevers. Bij voorkeur werk ik voor organisaties die streven naar een groener en eerlijker wereld.

Samen met Agnes de Rooij ontwikkel ik sinds 2011 strategische campagnes voor non-profitorganisaties. Vanaf januari 2013 verzorgen wij met Bureau Tij trainingen voor communicatie-adviseurs, lobbyisten en campaigners van NGO’s. In deze trainingen leren we de deelnemers om planmatig, effectieve en strategische campagnes te ontwikkelen.

COMMUNICATION
FOR
CHANGE